Kundrelationen i centrum

Det kan tyckas enkelt att ta fram strategier, men det är få som lyckas ta dem till verklighet. Vi är experter på att sätta strategier i liv. Det gör vi genom att kombinera; strategi-, analys- och produktionstjänster, det som gör oss unika är att vi även kan tekniken.

Alla vet att alla människor är lika värda, men långt ifrån alla kunder är lika värda. Det är därför viktigt att du tar reda på vilka kunder som är mest lönsamma. Vi hjälper dig skapa denna insikt så att du kan ligga närmre händelsen och beteendet. Vi sätter kundrelationen i centrum! När du har koll på var, hur, när och varför dina kunder handlar av dig - då kan du börja kommunicera relevant och automatiserat. Vi skapar relevant kommunikation i digitala kanaler som e-post, mobilt, webb och mycket mer.

Vi jobbar sedan 1999 med kundutveckling och relationsmarknadsföring för medelstora till större företag i Norden. Vi är bland annat stolta leverantörer till Volvo, If Skadeförsäkringar, Statoil och CityGross.

Tillsammans skapar vi framtidens relationer
Vi på Relation & Brand är ett starkt team med duktiga programmerare, smarta analytiker och projektledare som brinner för att skapa nya kundrelationer. För att lyckas med detta tror vi på ett öppet samarbete mellan kund, partner och byråer. Vi vet att relationer är allt.

Vill du veta mer om oss eller hur vi tillsammans skapar relationer? Kontakta oss

Databas

Samla in och hantera kundinformation på ett smartare sätt

För att kunna rikta och personanpassa kommunikation så är det bra att kontinuerligt samla in och spara information om sina kunder. Ju mer man vet desto bättre kan man öka relevansen för kommunikationen på ett sätt så att den alltid blir välkommen. För att kunna dra nytta av sin kundinformation så måste man ha en plats där den samlas och sorteras på ett smart sätt – en väl utvecklad databas.

"Jag grundade Relation & Brand 1999 och har genom åren fått med mig mycket erfarenhet från branschen och har jobbat med flera av Sveriges största varumärken."

Om du vill veta mer om oss, hur vi jobbar och få idéer på vad ditt företag skulle kunna förbättra, så får du gärna kontakta mig för ett möte!

#kunddatabas #kundinformation #CRM #kundregister #databasanalys #NRM #Integration #bigdata

Databas

Nichlas Spångberg
VD och grundare
nichlas.spangberg@relationbrand.com
08 – 586 111 00

Analys

Genom analys gör du din kommunikation ännu mer träffsäker

Genom att analysera din kundinformation på rätt sätt kan du göra din kommunikation bättre och mer träffsäker. Idag lagrar de flesta företag en stor mängd kundinformation och behöver därför enkla hjälpmedel för att kunna bearbeta och analysera informationen. På Relation & Brand hjälper vi dig med dataanalyser för att hitta mönster i din kunddatabas och i dina kunders beteende – när de handlar, vad de handlar och vilka erbjudanden de brukar utnyttja.

”Jag grundade Relation & Brand 1999 och har genom åren fått med mig mycket erfarenhet från branschen och har jobbat med flera av Sveriges största varumärken."

Om du vill veta mer om oss, hur vi jobbar och få idéer på vad ditt företag skulle kunna förbättra, så får du gärna kontakta mig för ett möte!

#kunddatabas #kundinformation #CRM #kundregister #databasanalys #NRM #Integration #bigdata

Analys

Nichlas Spångberg
VD och grundare
nichlas.spangberg@relationbrand.com
08 – 586 111 00

Kommunikation

Strategi, produktion och plattform – vi ger dig en samlad bild av din kundkommunikation

Vi hjälper företag som vill skapa långsiktiga relationer med sina kunder genom riktad kommunikation, främst i digitala kanaler. Bra kommunikation för oss är kommunikation som alltid utgår från och talar till individen. Genom att använda sin kunddatabas och analysera den information som finns där går det att skapa individanpassad kommunikation med ett innehåll som är intressant för varje enskild mottagare vid varje enskilt kommunikationstillfälle.

För att möjliggöra det tillhandahåller vi systemstödet och den tekniska kompetensen för att sätta upp, automatisera och löpande följa upp din kundkommunikation. Vi har även strateger som hjälper dig att systematisera dina kunddialoger och hitta en långsiktig plan för hur du ska kommunicera med dina kunder och säkerställa att kommunikationen ger de resultat som du önskar. Vi samarbetar ofta med våra kunders reklambyråer och när vi skapar din kommunikation utgår vi från de grafiska riktlinjer och det material som reklambyrån tagit fram.

”Jag har jobbat med marknadskommunikation och kundlojalitet i en massa år, både som kund och konsult. Under åren har jag fått chansen att jobba med många spännande varumärken, bl.a. IKEA och Volvo."

Om du vill veta mer om hur jag ser på bra kommunikation och få idéer på vad ditt företag skulle kunna förbättra, så får du gärna kontakta mig för ett möte!

#kunddialoger #kommunikationsstrategi #automatiseradkommunikation #DM/RM #lojalitetsprogram #B2B #B2C #one-to-one #kostnadseffektivt #leads

Kommunikation

Lars Lindqvist
Kommunikationsstrateg
lars.lindqvist@relationbrand.com
070-931 79 65

Mätning

”Vansinne är att göra samma saker om och om igen och förvänta sig olika resultat”

Vi kan nog alla skriva under på Albert Einsteins kända citat om att det är vansinne att göra samma misstag om och om igen. Ibland kan det vara svårt att veta vad som inte fungerar när resultaten uteblir. Ofta finns det en mängd faktorer som påverkar ett resultat, och utan att strukturerat mäta och analysera är det så gott som omöjligt att veta vilken insats eller förändring som krävs. Endast då vi mäter rätt saker vet vi om kommunikationen uppnått det vi önskat. Vår kommunikationsplattform möjliggör detaljerad mätning genom hela köpprocessen.

”Jag har jobbat med den här typen av digitala projekt sedan 2006 och har bl.a. drivit flera framgångsrika projekt tillsammans med AMF och If. Vill du veta mer om hur vi på Relation & Brand jobbar kontakta mig gärna så berättar jag mer!"

Om du vill veta mer om oss, hur vi jobbar och få idéer på vad ditt företag skulle kunna förbättra, så får du gärna kontakta mig för ett möte!

#kunddatabas #kundinformation #CRM #kundregister #databasanalys #NRM #Integration #bigdata